pátek 16. prosince 2011

Skvělá třetí třetina, skvělý obrat, cenné dva body

Žraloci čekali tři zápasy na vítězství a proti Lavinám z Colorada se konečně dočkali. Svého soupeře tradičně přestříleli, ovšem nikterak výrazně. Ke plnému počtu bodů zavelelo San Jose v závěrečné třetině, kdy dokázalo třemi brankami otočit nepříznivé skóre 2:4. Obrana domácích měla problémy udržet hlavně Paula Stastnyho, který nasbíral pět kanadských bodů (2+3)!

(Photo by Don Smith/NHLI via Getty Images)
SAN JOSE SHARKS - COLORADO AVALANCE  5:4 (1:2, 1:2, 0:3)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Branky a nahrávky: 3. Clowe (Couture), 22. Handzuš (Havlát, McGinn), 47. Burns (Havlát), 49. Pavelski (Demers, Thornton), 52. Couture (Marleau, Vlasic) - 6. Stastny (Johnson), 20. O´Reilly (Elliot, Hejduk), 24. Stastny (Winnik, Duchene), 39. Winnik (Stastny, Van Der Gulik).
Rozhodčí: Steve Kozari, Tim Peel - Derek Amell, Scott Cherrey.
Vyloučení: 5:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0.
Diváci: 17562. Střely na branku: 34:27.
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 2:4, 5:4. Hvězdy utkání: 1. Couture, 2. Stastny, 3. Clowe.
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sestava Sharks: Niemi - Boye, Braun, Burns, Demers, Vlasic, White - Clowe, Couture, Handzuš, Desjardins, Handzuš, Havlát, Marleau, McGinn, Mitchell, Murray A., Pavelski, Thornton, Winchester.
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zápas začal poměrně brzkým gólem, který byl plně v režii hostujícího brankáře Varlamova. Ten ve třetí minutě rozehrál tak dobře, že dopravil puk přímo na hůl Coutureho. Následnou pohotovou střelu dokázal ruský gólman ještě zneškodnit, dojíždějící Ryan Clowe už se však mohl radovat z úspěšné dorážky - 1:0. S Coloradem však nešťastný gól příliš nezamával a již v šesté minutě se radovalo z vyrovnání. Ostřelování své branky ve vlastním oslabení sice Niemi zpočátku dokázal odrážet, na střelu Johnsona a teč Paula Stastneho už však nestačil - 1:1.

Přesilovky se vůbec v první třetině lavinám dařily, díky další se také dostaly těsně před přestávkou do vedení. Jedenáct vteřin před sirénou dorazil puk za dezorientovaného Niemiho Ryan O´Reily - 1:2. Colorado tak šlo do šaten spokojeněji, a to i přesto, že více šancí měli v úvodní části Žraloci. Nechytlo se ovšem ani snažení trio Pavelski, Thornton, Mitchell, ani šance Ryana Clowa.

Druhé dějství v podstatě přesně okopírovalo první třetinu. San Jose se radovalo z brzkého zásahu, když se po šikovné přihrávce Havláta zpoza brány prosadil Michal Handzuš - 2:2. Jenže na druhé straně byl Paul Stastny a ten byl mimořádně při chuti, čtyřiadvacátá minuta a Niemi byl potřetí překonán - 2:3. Hráč se slovenskými kořeny si mohl připsat i hattrick, ale to už byl ale finský gólman výrazně proti. Překonal ho až Daniel Winnik, jenž byl před brankovištěm bráněn nepříliš důrazně - 2:4.

Poslední dvacetiminutovka vynahradila domácím fanouškům předchozí průběh. V čase 47:00 se totiž nadvakrát prosadil Brent Burns - 3:4. Krátce po něm pak vyrovnal skóre Joe Pavelski - 4:4. Byla to vůbec silná pasáž Žřaloků, vedoucí branka totiž na sebe také nenechala dlouhou čekat. V necelých pěti minutách tak byl zkompletován obrat. Vítěznou branku celého zápasu si připsal Logan Couture, jenž tečoval střelu Marleaua - 5:4. Boyle pak ještě nastřelil tyč a Cloweovi pak nebyl uznán regulérní gól. Elliot sice holí vytáhl puk, ten už byl ale za brankovou čarou, nicméně rozhodčí viděl celou situaci jinak.

Zápas tak skončil cennou výhrou a ve vyrovnané tabulce Západní konference tak stále drží San Jose osmé místo. Kdyby však soupeř nehrál jen na dvě třetiny, byl by to s Coloradem hodně komplikované.




Žádné komentáře:

Okomentovat