pátek 16. prosince 2011

Logan Couture: Je to pro nás velká výhra

San Jose dokázalo zvrátit proti Coloradu nepříznivý vývoj zápasu a ve třetí třetině předvedlo velký comeback. Hráči tak mohli být spokojení, že se jim podařilo prolomit sérii prohraných utkání a před domácím publikem v HP Pavilion nakonec zvítězit 5:4.

(Photo by Ezra Shaw/Getty Images)
Joe Pavelski jako jeden z tahounů týmu přispěl k obratu vyrovnávajícím gólem z 49. minuty. Hodnotil však hlavně předchozí dvě třetiny, které nebyly zrovna ideální. „Myslím, že kluci ví, že musíme hrát lépe. Zatím hrajeme pod své možnosti.“ Reakce publika nebyla po čtyřiceti minutách zrovna přívětivá, vše se však v dobré obrátilo. „Když jsem začali dělat některé věci správně a lidé nám začali fandit, cítíš energii, jako kdybys měl vyšplhat na budovu,“ přiznal povolený doping druhý nejproduktivnější hráč týmového bodování.

„Myslím, že rozhodnutí vrátit se do zápasu bylo jen a jen na nás. Je to pro nás velká výhra,“ radoval se po utkání střelec vítězné branky Logan Couture. „Zrovna teď jsme trochu křehčí hokejový tým a potřebujeme sebejistotu,“ ta je po dvou bodech získaných bodech určitě větší.

Rozhodujícím momentem celého utkání byl bezesporu vyrovnávající gól Sharks na 4:4. Prsty v něm mělo hned duo českých hráčů, oba však v situaci hráli rozdílné role. „Nevím, co na to říct. Byla to ve třetí třetině velká chyba,“ mluvilo se těžce obránci Lavin Janu Hejdovi. Zadák, který je jinak velmi spolehlivý, totiž namazal puk přímo na hůl Martinu Havlátovi. Z jeho práce pak těžil střelec gólu Brent Burns. „Byl dnes večer velmi dobrý...možná je to jeho návrat a on bude pokračovat v této cestě,“ pochválil Havláta trenér Žraloků Todd McLellan a věří, že se naplno rozzáří zatím hodně tlumená hvězda odchovance brněnského hokeje.

Zdroj: David Pollak / mercurynews.com, sharks.nhl.com

Žádné komentáře:

Okomentovat