neděle 18. prosince 2011

"Marty" prolomil střelecký půst a pomohl k výhře nad Edmontonem

Žraloci urvali na svém ledě pro sebe další těsný zápas. Po Coloradu si poradili i s Edmontonem. I když nyní nemuseli dotahovat dvoubrankový náskok soupeře, opět museli otáčet vývoj utkání. Do historie utkání se výrazně zapsal i Martin Havlát.

(Photo by Don Smith/NHLI via Getty Images)
SAN JOSE SHARKS - EDMONTON OILERS 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Branky a nahrávky: 9. Havlát (Handzuš, Boyle), 35. Thornton (Vlasic, Pavelski), 47. Marleau (Paveslki, McGinn) - 18. Eberle (Hall), 26. Jones.
Rozhodčí:  Kevin Pollock, Justin St. Pierre -  Ryan Galloway, Scott Cherrey.
Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1.
Diváci: 17562. Střely na branku: 37:25.
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2. Hvězdy utkání: 1. Marleau, 2. Pavelski, 3. Hall (Edm).
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sestava Sharks: Niemi - Boyle, Braun, Burns, Demers, Vlasic, White - Clowe, Couture, Desjardins, Handzuš, Havlát, Marleau, McGinn, McLaren, Mitchell, Pavelski, Thornton, Winchester.
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sedmnáct zápasu čekal Martin Havlát na svůj druhý gól v dresu Žraloků. Svoje čekání ukončil proti Olejářům. K tomuto okamžiku se ale ještě dostaneme. San Jose začalo velmi aktivně a už v úvodu měl velkou šanci Pavelski, jenž mohl dorazit vyražený puk do odkryté brány. Chabibulin však ukázal svoje kvality. Edmonton kontroval tvrdou střelou Halla, Niemi se však také nenechal zahanbit. V osmé minutě měl potom ještě šanci Desjardins, nadvakrát však puk za ruského mága neprocpal. Poté už přišel vrcholný československý okamžik. Martin Havlát jel s Michalem Handzušem sám na branku. Třicetiletý český útočník zamíchal s pukem nahrál slovenskému parťáku, jenž ale nestřílel a vyšperkoval ještě celou sitauci přihrávkou zpět na "Martyho" - 1:0.

Opdověď na krásnou branku měl ovšem v rukávu Jordan Eberle. Udělal si bohužel kužel s obránce White a pak si poradil i s Niemim - 1:1. První část tak skončial remízovým stavem a byla vyrovnaná i herně, to se však v dalších dvou dějstvích změnilo.

Jestli měl Martin Havlát radost z prvního gólu, ve šestadvacáté minutě určitě vyprchala. Ztratil totiž při zakládání útoku puk a poslal do samostatného úniku Ryana Johnsona, který se nemýlil a v oslabení tak poslal Olejáře do vedení - 1:2. Přesilovky vůbec byly trochu černou můrou San Jose. V té další totiž opět do nadějné šance mířil Jones, jenže tentokrát si na Niemiho nepřišel.

Chabibulin dlouho přiváděl Žraloky k šílenství. Recept na něj však našli při hře čtyři na čtyři a opět to byla krásná branka. Celou akci založili dva Joeové. Thornton přihrál Pavelskimu a vydal se bleskově před branku. Pavs posunul napravo Vlasicovi, který našel polonahozením, polopřihrávkou před brankou právě Joea Thorntona a kličkou do protipobybu překonal Chabibulina, vyrovnáno - 2:2.

Vítězný direkt si nechalo San Jose paradoxně na přesilovku, které mu v zápase tolik nešli. Ještě před tím se však vytasil se skvělým zákrokem proti Hallovi Niemi, jenž přečetl jeho forhendovou kličku. Pak už přišla chvíle Patricka Marleaua. Velkou porci práce ale odvedl Pavelski, který vyjel zpoza brány a nahrál k protijší tyči úplně volnému Marleauovi a ten skóroval do prázdné brány - 3:2. Je pravdou, že ani s jednou z branek nemohl ruský gólman v podstatě nic udělat.




Žádné komentáře:

Okomentovat